Amsterdam – San Francisco

San Francisco: Cable Car
San Francisco: Cable Car

Daar zijn we dan! Ons eerste bericht uit San Francisco. We hebben gisteren een prima maar erg lange reis gehad. Van deur tot deur bijna 24 uur incl. tijdsverschil. We vertrokken bijna een uur te laat vanaf Schiphol maar de vlucht van bijna 9 uur naar Chicago was op zich wel OK. Ook de kids hielden dit gelukkig goed vol. Op het vliegveld van Chicago moesten we door de Immigration, bagage van de band halen, opnieuw afgeven en zelf door de security. Dit alles  is een heel circus dat ruim anderhalf uur in beslag neemt en dat zonder wachttijd. We hadden drie uur overstaptijd dus gelukkig hoefden we niet teveel te haasten.

De vlucht naar San Francisco was relatief kort (4 uur) maar eiste z’n tol bij met name Noraly. Lyanne viel al voor de start in een diepe slaap maar Noraly huilde zich maar wakker. Uiteindelijk viel ook zij in slaap. Om even voor 19.00 uur landden we op San Francisco International Airport waar we vooraf vanuit de lucht al een prachtig uitzicht hadden op baai en stad. Bij het afhalen van de bagage bleken alle koffers op één na al met een vroegere vlucht te zijn aangekomen, die ene zat echter niet in ons vliegtuig 🙁  Bij navraag bleek dat-ie later op de avond zou komen. We gaven het adres op van ons hotel en vanmorgen kregen we inderdaad een telefoontje van de receptie dat-ie was aangekomen.

Na een eerste wat onrustige nacht (veel verkeer voor ons hotel) hebben we vanochtend  rustig aan gedaan en vertrekken we rond het middaguur te voet richting China Town en Fishermans Wharf. Het weer is schitterend: strakblauwe lucht en een graadje of 20. De wandeling is pittig want San Francisco staat bekend om zijn steile straten. Niets is minder waar en vooral met een buggy is het een aardige kluif. Onderweg naar China Town passeren we de imposante Grace Cathedral waar we even naar binnenlopen.

San Francisco:  Pier 39
San Francisco: Pier 39

Via de vele winkeltjes met snuisterijen in China Town bereiken we de beroemde Fishermans Wharf met de vele pieren. Pier 39 is de meest bekende met haar vele restaurantjes. Het mooie weer in combinatie met het weekend  maakt dat het verschrikkelijk druk is. We bestellen bij één van de restaurantjes een ‘Fish ’n Chips’ en genieten nog even van het uitzicht op de Golden Gate Bridge en Alcatraz.

Op de weg naar de bus (die nemen we terug, zelfs Lyanne heeft vandaag alles moeiteloos gelopen!) informeren we nog even bij de fietsverhuur over de mogelijkheden. Er moet toch echt worden doorgetraind wil Reyn zijn fietsclubgenoten over zes weken nog een beetje bij willen houden. 😉  De weersvoorspellingen voor morgen zijn prima dus staat er waarschijnlijk een fietstocht over o.a. de Golden Gate Bridge op het programma. Daarover morgen meer!