29 april: San Francisco

San Francisco: Cable Car
San Francisco: Cable Car

Vandaag staat dus de fietstocht over de Golden Gate Bridge op het programma. Wanneer we echter bij de fietsverhuur op Fishermans Wharf aankomen zien we onze plannen letterlijk de mist in gaan :-(.  De brug is in dikke wolken gehuld en er staat een straffe, frisse wind vanuit zee. Uit de wind in de zon waar wij nu staan is het prima toeven maar het laat zich raden hoe het een paar kilometer verderop is als je die brug over moet met vol wind tegen. Omdat dit hele project ook aardig wat Dollars kost besluiten we dit tochtje maar te cancelen hoe jammer het ook is. We hebben nu plotseling alle tijd en we gaan daarom na een beker koffie met de tram richting de Tourist Information aan de Market St. downtown SF. Het is er een drukte van belang waar alle winkels gewoon open zijn. Zo niet de Tourist Information! O ja, het is zondag vandaag, da’s waar ook. Maar doe dan òf alles open òf alles dicht…

We wandelen daarom rustig terug richting ons hotel en genieten onderweg op Union Square van de voorjaarszon. De wind maakt het vandaag frisser dan gisteren maar als je in de luwte zit is het in je t-shirt prima uit te houden met een graad of 20. Ook kopen we meteen een Amerikaanse prepaid kaart waarmee Reyn een maand onbeperkt (internationaal) kan bellen, sms-en en internetten. Arend neemt een eenvoudigere (en goedkopere) belbundel variant.

Nadat de kids nog even heerlijk hebben gespeeld in de speeltuin van Lafayette Park dat op 10 minuten lopen van het hotel ligt, eten we daarna een heerlijke pizza van Victor’s Pizzeria die vlak achter ons hotel te vinden is. Volgens verschillende informatiebronnen zijn het de lekkerste pizza’s van San Francisco. Dit kunnen we beamen want ze zijn inderdaad erg lekker. Een large variant is met een salade meer dan genoeg voor Angeline, mijzelf en de meiden.

Een erg gezellig weekend San Francisco is hiermee tot een eind gekomen. Nu gauw naar bed en morgen de camper ophalen! We kunnen er al in de ochtend terecht i.p.v. ’s middags meldden ze ons gisteren toen we belden voor een afspraak. Of we de komende dagen ook dagelijks verslag kunnen doen hangt vooral af van tijd en WiFi op de campings maar we doen ons best. Jullie een leuke Koninginnedag gewenst met hopelijk net zo lekker weer als hier!