30 april: De eerste camperrit

DSC_5227

Maandagochtend 30 april kunnen we al vroeg de camper ophalen in San Francisco. 10.00 uur i.p.v. 13.00 uur. Na de nodige administratieve handelingen en een instructievideo (in het Nederlands) hoe alles werkt, is het tijd om de camper te controleren voordat we vertrekken. Helaas schort er nog het e.e.a. aan: noodzakelijke spullen ontbreken, er zit iets los dat vast hoort te zitten en onze camper blijkt bovendien over veel minder opbergruimte te beschikken dat van buitenaf te bereiken is dan we hadden besproken. En die ruimte is hard nodig want koffers, tassen, buggy, e.d. moet immers ook mee. Blijkt dat er van ons type verschillende modellen zijn. Wanneer we dit melden kunnen we gelukkig een ander model meekrijgen maar die wordt nu klaar gemaakt en is pas over twee uur beschikbaar… Dit lossen we op door Reyn alvast naar de Wall Mart te sturen met Arend en Anneke in hun camper om boodschappen te doen. Angeline blijft met de meiden bij het camper bedrijf.

Ondanks het gemaakte boodschappenlijstje zijn we behoorlijk wat tijd kwijt om alles in te slaan. Nadeel is dat deze Wall Mart geen verse groente, fruit en vlees(waren) heeft dus dat moeten we bij een andere winkel inslaan. Als we weer terugkomen is ook onze camper klaar en kunnen we vertrekken. Het is dan inmiddels al tegen 16.00 uur! We moeten dan nog benzine en gas tanken want beide tanks zijn leeg en 90 mijl rijden naar de camping. Helaas moeten we zover want we hebben die in Nederland al gereserveerd (en betaald). Van de geplande route langs de kust zien we maar af en nemen de kortste weg maar da’s ook nog altijd ruim 50 mijl.

Bovendien begint nu het avontuur pas echt want rijden in een camper waar je in Nederland rijbewijs C  voor nodig hebt, is even wennen. De camper van ons viertjes is 7,5 lang, 3 meter breed (incl. joekels van buitenspiegels) en 4 meter hoog. Die van Arend en Anneke is even breed en hoog maar een meter korter. Op zich gaat het rijden redelijk goed, alleen de wegen zijn hier een drama zo slecht! Je rammelt helemaal uit elkaar. Nu snap ik ook waarom er zoveel schort aan die camper, daar is geen houden aan…

Uiteindelijk bereiken we zonder kleerscheuren camping New Brighton State Beach in Capitola. Het is al laat dus we eten snel een broodje, stoppen de meiden in bed en kruipen er zelf een uurtje later ook in.