2 mei: Hiep hiep hoera!

Er zijn er twee jarig...
Er zijn er twee jarig…

Er zijn er twee jarig hoera, hoera! klinkt het ’s morgens na het ontbijt als er brownies versierd met smarties, slagroom en kaarsjes op tafel verschijnen. Lyanne en Noraly zijn vandaag allebei jarig en worden 4 resp. 2 jaar! Ze vinden het natuurlijk reuze interessant dat ze in een camper zo ver van huis hun verjaardag vieren. Voor hun vriendinnetjes in Nederland doen we het nog een keertje over als we in juni weer thuis zijn maar met papa, mama, opa en oma is het ook goed, als er maar cadeautjes zijn en daar hebben we uiteraard voor gezorgd.

Na deze feestelijkheden is het de hoogste tijd om te vertrekken want er staat een rit van 160 mijl op het programma naar Lake Cachuma, niet ver voor Santa Barbara. We vervolgen weg nr. 1 langs de Pacific die landschappelijk fantastisch is. Om half twee, als er inmiddels weer bereik is met de mobiele telefoon, check ik pagina 818 van de NOS Teletekst app en er gaat nog een hoera door de camper bij het lezen van de uitslag van de wedstrijd Ajax-VVV Venlo: 2-0. Ajax is opnieuw kampioen!!

Klik hier voor livebeelden!
See Lion Colony San Simeon

Vlak voor San Simeon stoppen we bij een zeeleeuwen kolonie. Er liggen er zeker een paar honderd op het strand beneden ons! Een indrukwekkend schouwspel van half op elkaar liggende beesten die elkaar soms wat toesnauwen of de zee opzoeken voor een verse portie vis. Je kan ze zelfs op de webcam bekijken: http://www.elephantseal.org/livecam.htm
Vanaf Morro Bay verlaten we de kust en komen een uur later aan op de camping bij Lake Cachuma. Het is er rustig en er is plek genoeg. Op zich een prima locatie maar niet zo mooi als afgelopen nacht.