5 en 6 mei: San Diego

5 mei
De rit naar San Diego is vandaag ongeveer een uurtje. Tussendoor worden nog even wat boodschappen gehaald want vanaf maandag gaan we de woestijn in en zullen de supermarkten zoals Wall Mart e.d. wat dunner bezaaid zijn dan hier in de dichtbevolkte kustgebieden . Ook wordt er weer verse peut in de camper gegooid. Die is hier goedkoop: iets meer dan $ 4,- voor een Gallon (= € 3,78 liter). Omgerekend is dat dus plm. € 0,83 per liter! Maar niet te vroeg gejuicht want die bak van ons lust ook wel wat. Hoewel ik het nog precies moet uitrekenen schat ik dat-ie 1 op 4 rijdt. In ieder geval gaat er om de 2-3 dagen voor $ 100,- in en dan is-ie pas half leeg.

In San Diego staan we op de KOA Campground met alle gemakken van dien: zo heeft onze plek elektriciteit (kan de accu van de laptop weer worden opgeladen), vaste wateraansluiting, dumpplaats voor het vuile water en toilet en wifi zodat eindelijk deze blog kan worden bijgewerkt. Op het terrein zijn de douches ditmaal gratis maar vooral ook warm en zorgt de wasmachine en -droger ervoor dat de vuile kleren inmiddels weer schoon in de kast liggen. Nadat na het avondeten de meiden naar bed zijn gebracht is het de hoogste tijd om de blog van de afgelopen week bij te werken. Dat kost de nodige tijd dus de nacht is een stuk korter dan anders.

Sea World San Diego
Sea World San Diego

6 mei

Vandaag staat zoals gezegd voor het eerst geen camperrit op het programma maar een excursie naar Sea World. We zijn er rond 10.30 uur en het is nog niet zo druk. Hopelijk blijft dat zo. Een half uur later breekt de zon de gebruikelijke ochtendbewolking en wordt het aangenaam warm maar gelukkig niet heet. Ideaal dus voor een parkbezoek. Het is overigens een vrij klein park mar dat maakt het mooi overzichtelijk. We bezoeken o.a. de shows van de beroemde Killer Whale Shamu en z’n drie kameraden, dolfijnen , zeeleeuwen en een 4D film van Sesamstraat figuren. Uiteraard genieten de kinderen met volle teugen van dit alles maar ook wij volwassenen vermaken ons opperbest. Er worden dan ook heel wat foto’s gemaakt.
Bij de Orca- en dolfijnenshow blijft het een leuk gezicht dat de eerste 10 rijen niet voor niets de ‘soaked zone’ heten. De beesten maken er namelijk een sport van met hun staart zoveel mogelijk water over de toeschouwers op deze rijen uit te storten. Menigeen is dan ook tot op het bot doorweekt aan het einde van de show.  Het is inmiddels al na zessen als Angeline en ik nog snel de wildwaterbaan pakken voordat deze dicht gaat. Omdat ook hier de kans op een nat pak nagenoeg 100% is, doen we deze bewust aan het einde van de dag zodat we in geval van nood eerst in de camper droge kleren aan kunnen trekken voor dat we naar huis rijden. Gelukkig is dat laatste niet nodig en valt het gelukkig allemaal reuze mee. Op de terugweg naar de camping stoppen we bij een pizzaboer en verorberen we dit heerlijke maal bij terugkomst op de camping. We mogen spreken van een uitgesproken geslaagde dag!