8 mei: Joshua Tree NP – Quartzsite

Joshua Tree N.P.: Skull Rock Trail
Joshua Tree N.P.: Skull Rock Trail

Vannacht was het aangenaam qua temperatuur, mede door de grote hoogte waarop het park zich bevindt: gem. 1.000 meter boven zeeniveau. Vanmorgen gaan we na het ontbijt de Skull Head Trail lopen die op de camping begint en ook weer eindigt. Ook deze trail is erg mooi met veel Joshua Trees, Yucca’s en andere typische woestijnvegetatie. Na terugkomst vertrekken we een stukje terug in noordelijke richting vaar Keys View. Met 1.581 m. het hoogste punt van het park met een schitterend uitzicht over de Coachella Valley waar o.a. Highway 10 van Los Angeles naar Phoenix doorheen loopt en wij straks even verderop het park zullen verlaten om o.a. over deze weg verder oostwaarts te rijden. Ook interessant is de San Andreasbreuk die door deze vallei loopt en goed te zien is.

Joshua Tree N.P.: Cholla Cactus Garden
Joshua Tree N.P.: Cholla Cactus Garden

Na de nodige foto’s en een kop koffie rijden we weer terug zuidwaarts, langs Jumbo Rocks op weg naar de uitgang bij Cottonwood. Onderweg stoppen we nog even bij de Cholla Cactus Garden voor een kleine wandeling langs deze cactussen. In tegenstelling wat de naam doet vermoeden is er geen mens aan te pas gekomen om deze tuin aan te leggen. Alleen het pad tussen de cactussen door is mensenwerk. De cactussen zijn hier vanzelf gegroeid. Wanneer we afdalen naar Cottonwood en het park verlaten, merken we dat de temperatuur aardig oploopt. We slaan linksaf de Highway 10 op en rijden oostwaarts op weg naar de grens met Arizona. Bij Blythe passeren we de Colorado River en verlaten we California en rijden Arizona binnen. Het meest opvallend (en plezierig!) is de aanmerkelijk lagere benzineprijs tot $ 0,50 per Gallon in vergelijking met California. Inmiddels heb ik berekend dat onze camper met één Gallon 10,75 mijl kan rijden. Omgerekend naar onze rekeneenheden is dat 1 op 4,5.

20 mijl na de grens bereiken we Quartzsite waar we vandaag zullen overnachten. We vinden aan het einde van de nederzetting bij een kerk op een groot parkeerterrein een mooie plek voor vannacht. Omdat we vandaag geen extra voorzieningen nodig hebben en we morgenochtend vroeg weer weggaan, besluiten we hier te blijven.