24 mei: Canyonlands National Park – Moab

Arches N.P.: Pine Tree Arch
Arches N.P.: Pine Tree Arch

Het was koud vannacht. We denken minder dan 10 graden hoewel de verwarming deze keer niet spontaan aanspringt. In ieder geval is het zonnig als we om 9.00 uur vertrekken van Hamburger Rock. Eigenlijk is het in de natuur nog maar 8.00 uur dus dat verklaart ook de frisse temperatuur op dit tijdstip. We zetten koers naar Moab waar we rond het middaguur aankomen. Tijd om weer even een supermarkt aan te doen voor de noodzakelijke inkopen. Niet ver daarvandaan is de Tourist Information waar we binnenlopen voor een informatiebrochure over Arches National Park en de campings in de buurt. We worden geadviseerd snel een plek te zoeken want het zal druk zijn en vooral op de ‘envelopjescampings’ geldt ook hier ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Dat blijkt zeker nu want met veel pijn en moeite vinden we een plaatsje langs de Colorado River op ‘Drinks Canyon’. Het zijn eigenlijk tentplaatsen die nog beschikbaar zijn maar die zijn lager gelegen nabij de rivier. Hogerop is dan ruimte voor het parkeren van de auto. Dit is gelukkig ruim genoeg voor onze campers. We besluiten meteen maar om twee nachten te blijven omdat we morgen anders weer hetzelfde probleem hebben. ‘Zal het door Pinksteren komen?’ vragen we ons al af. Als we echter niet lang daarna aan onze buren vragen of dat de reden is wordt het ontkent. Maandag is ‘Memorial Day’ en de scholen hebben ook hun laatste dag erop zitten. Ofwel, dit is het drukste (lange) weekend van het hele jaar! Vergelijk het met ons afgelopen Koninginnedag weekend dat op precies dezelfde dagen viel. Bij de Tourist Information hebben ze hun WiFi verbinding openstaan dus wij maken er gebruik van door ook meteen voor de campings in Bryce Canyon en Zion N.P. nog wat extra reserveringen te maken. Staat dat in ieder geval vast.

Een ander punt dat onze aandacht trekt is het weerbericht voor Moab dat we kunnen raadplegen nu we weer bereik hebben van onze mobiele provider. Voor morgenochtend (vrijdag) tot en met zaterdagavond is er namelijk een weeralarm afgegeven voor een zware storm met windstoten van 80 tot boven de 90 km/uur. Aangezien het wel zonnig en warm blijft en we hier weer in een woestijnachtig landschap zitten betekent dit: zand en stof happen! Da’s een stuk minder prettig gelet op de ervaringen van precies een week geleden in Lees Ferry en Page. De nachtrust gaat eraan door het gerammel en geschud van de camper en de hoeveelheid zand in de camper doet onze voeten kraken en de kinderen bijkans juichen omdat ze binnen bij wijze van spreken zandtaartjes kunnen bakken…

Arches N.P.: Sand Dune Arch
Arches N.P.: Sand Dune Arch

Voordat het zover is rijden we na het reserveren van onze campingplekjes snel naar Arches National park want we willen hier vandaag nog e.e.a. bekijken. Hoewel de benaming van het park anders doet vermoeden zien we op het oog nog weinig van hun naamgevers. Toch zijn er door het hele park ruim 2000 van deze rotsbogen te vinden. Wij besluiten om helemaal door te rijden naar het achterste gedeelte van het park. We maken een korte wandeling bij Sand Dune Arch wat vooral de meiden erg aanspreekt want ze kunnen daar door het mulle zand lopen als ze zich op het strand wanen. Een paar mijl verderop begint aan het einde van de weg bij Devils Garden een wandeling naar een aantal Arches. Omdat het al tegen het einde van de middag loopt stoppen we na plm. een half uur bij Landscape Arch en keren daarna weer terug. We hebben geen tijd meer voor Delicate Arch en Windows Arch dus besluiten om hier morgen tijd voor in te plannen op de terugweg van ons bezoek aan Canyonlands. Wel is het vandaag koud voor de tijd van het jaar, slechts 25 graden. Hierdoor is het echter ontzettend helder wat het maken van foto’s ten goede komt. We hebben parachtige vergezichten en de rotsformaties en arches steken vlijmscherp af tegen de kraakheldere en diepblauwe lucht.