26 mei: Moab – Torrey

USA of Dakar 2012?
USA of Dakar 2012?

Dat was me inderdaad een behoorlijk onrustige nacht. Om te beginnen laat gaan slapen omdat de blog en foto’s nog moesten worden bijgewerkt. Bovendien was het binnen bloedheet maar kon er door de vliegende (zand)storm geen raam open. De hele nacht heeft de camper staan schudden op z’n wielen. De wind nam alleen nog maar toe. Op dit moment meldt het weerbericht op de radio windstoten tot 65 mijl/uur wat neerkomt op windkracht 11!  Vandaag slaan we daarom een dag over in het reisschema. De oorspronkelijke eindbestemming, Goblin Valley State Park,  is vrijwel zeker vol vanwege het Memorial Day weekend en met deze weersomstandigheden is het vrij zinloos om ons voor de zoveelste maal vrijwillig te laten zandstralen. Omdat we bovendien in Canyonlands alles hebben gezien wat we wilden maar er ook in Capitol Reef N.P. het nodige te zien is, willen we hier de hele zondag voor uittrekken. Thousand Lakes RV Park waar we zondag zouden staan is na een telefoontje helaas het hele weekend al volgeboekt. De vlakbij gelegen SandCreek RV & Campground heeft echter nog precies twee plaatsen vrij voor vanavond en morgenavond. Die hebben we dus ook meteen vastgelegd. Vandaar dat de route vandaag wat langer is dan gepland; 150 mijl. Eerst gooien we in Moab weer voor $ 150,- peut in onze camper en gebruiken we de WiFi verbinding bij de Tourist Office om de verhalen en foto’s te uploaden.

De reis is vandaag een heel avontuur. Het is een hele tour om de camper een beetje in het gareel te houden, vooral bij zijwind. Nu is de route vandaag in zuidwestelijke richting en da’s nou precies waar de wind vandaan komt. Voor het grootste deel tegen dus. Vooral het stuk over Highway 70 naar het westen en de 24 naar Hanksville zijn een hachelijke onderneming. Het grootste deel rijden we in een zandstorm en bovendien hangen er ook nog donkere wolken boven ons. Op afstand zien we er regen uitvallen maar meer dan 20 druppels hebben we niet op de voorruit geteld. Na Hanksville wordt het landschap iets liefelijker en groener waardoor er minder ruimte is voor het zand om weg te waaien. Ook komt de zon er af en toe weer door.  We besluiten geen koffiestop te maken maar in één keer door te rijden naar de camping in Torrey. De laatste 20 mijl rijden we door Capitol Reef National Park en dat ziet er prachtig uit. De rode rotsen zijn weer terug van even weggeweest. We stoppen even bij het Visitor Center om een kaartje te halen met wandelingen die we morgen kunnen maken.

Rond 14.30 uur komen we bij de camping aan. Het is een eenvoudige met weinig plaatsen die echter wel voorzien zijn van water, elektra en afvoer voor de dump. Ook is er WiFi beschikbaar. Inmiddels heeft de thermometer een vrije val gemaakt in vergelijking met de afgelopen weken en zelfs uren. We zitten hier weliswaar op 2.000 meter hoogte maar we hebben nog niet eerder meegemaakt dat we lange broek en mouwen aan moeten. Met een graad of 15 is het wel bekeken. De harde wind die nog steeds doorblaast maakt het helemaal bitterkoud. Op de bergtoppen om ons heen (3.350 m) ontwaren we zelfs verse sneeuw! De vooruitzichten voor morgen zijn iets beter: zonnig, minder wind maar met 17 graden veel te koud voor de tijd van het jaar. Vannacht wordt het maar een paar graden boven nul, welk een verschil met bijv. afgelopen nacht toen we aan een dun lakentje nog teveel hadden. Nu zullen we de extra slaapzak die we hebben meegekregen hard nodig hebben.