28 mei: Torrey – Cannonville

Kodachrome Basin S.P.
Kodachrome Basin S.P.

Het was weer een erg koude nacht vannacht. Het vriespunt kwam weer akelig dichtbij. We tanken de watertank vol vers drinkwater en gaan op weg richting Bryce Canyon. De route van vandaag is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. In Torrey draaien we weg nr. 12 op richting het zuiden en hij begint direct aardig te stijgen als we Fishlake National Forest binnenrijden. Het landschap krijgt een alpine karakter met mooie groene weiden, berken- en dennenbossen. We bereiken het ‘dak van de Tour’, het hoogste punt van onze reis op maar liefst 9.600 voet (ruim 2.900 meter) waar we een schitterend uitzicht hebben over het Grand Staircase-Escalante National Monument. We dalen af naar Boulder waar het landschap resoluut is veranderd en ruige rotsformaties met diepe kloven waar we vlak langs moeten rijden zonder vangrail. Een schitterend en afwisselend stuk natuur in optima forma.

In Escalante is het tijd om de benzinetank weer aan te vullen want vooral de storm tegen van afgelopen zaterdag was een dure grap wat het verbruik betreft. Omdat we aardig opschieten besluiten we geen koffiestop te maken maar door te rijden naar de eindbestemming van vandaag: Kodachrome Basin State Park, iets ten zuiden van Cannonville en pakweg 20 mijl verwijderd van Bryce Canyon N.P. Van de plm. 25 plaatsen is al zeker de helft bezet. We vinden twee mooie plaatsen met prachtig uitzicht op de gekleurde rotsformaties rondom ons heen. Het hele terrein is prachtig verzorgd met picknickbanken en een barbecue zodat we vanavond eindelijk de vorige week op Hamburger Rock gekregen houtvoorraad kunnen opstoken en de gekochte zalm- en kipfilets kunnen braden. Het sanitair is brandschoon en er zijn ruime douches. Menig commerciële camping mag hier een voorbeeld aan nemen! Het weer is langzaam weer terug op niveau: wolkenloze hemel, vrijwel geen wind en een aangename temperatuur die korte broek en t-shirt weer snel tevoorschijn laat komen.

De zalm en kipfilet laten zich samen met de sla en andere lekkernijen vanavond inderdaad heerlijk smaken. Jammer dat we de camping van morgen bij de ingang van Bryce Canyon al hebben gereserveerd want dit is een schitterende plek om langer te blijven. Bovendien ligt-ie op nauwelijks een half uur rijden van de ingang van het park. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.