30 mei: Bryce Canyon National Park – Zion National Park

Zion N.P.
Zion N.P.

De rit van Bryce Canyon naar Zion is een gemakkelijke. We gaan eerst in Zion kijken en rijden vervolgens een gedeelte van de toegangsweg weer terug naar Kanab omdat we daar vannacht overnachten omdat de camping die we al voor morgen gereserveerd hebben voor de komende nacht helaas vol is. De oostelijke toegangsweg naar het park is ook de meest spectaculairste. We moeten bij binnenkomst van het park nl. $ 15,00 betalen omdat we door een smalle maar lange tunnel moeten die ze voor grote voertuigen zoals onze camper afsluiten voor tegemoetkomend verkeer omdat we in het midden van de tunnel moeten rijden. Vergelijk het een beetje met het bloksgewijs rijden in sommige Alpentunnels in Zwitserland en Oostenrijk, vooral tijdens de vakantieperiodes.

Wanneer we de tunnel uitrijden zien we aan de andere kant inderdaad al een behoorlijke rij auto’s staan te wachten. Dat wordt dus vanmiddag weer bijtijds terug. De weg voert ons vervolgens via haarspeldbochten verder naar beneden. Uiteindelijk komen we bij het Visitor Center aan waar we naast de ingang van de reeds gereserveerde camping nog een andere zien. Arend en Reyn besluiten om eerst te gaan informeren bij eerstgenoemde of er misschien toch nog een plaatsje vrij is. Dit blijkt wel het geval te zijn voor tentjes maar helaas niet voor campers. De andere camping, Campground South, is er echter een bekende ‘envelopjescamping’ met het eerst komt, eerst maalt systeem. We gaan snel kijken, treffen de Camp Guard en die meldt ons dat het hard gaat maar dat-ie nog enkele plaatsen vrij heeft. We besluiten daarom om de eerder gereserveerde camping nabij Kanab te annuleren en hier te blijven staan. Dit scheelt ten eerste een hoop tijd en ten tweede draaien we qua kosten vrijwel quitte (we krijgen van de andere camping de kosten niet vergoed omdat we dezelfde dag annuleren als we aankomen) omdat we morgen anders nog ‘ns $ 15,- moeten neertellen voor die tunnel en we ook de nodige benzine kwijt zijn aan dat ritje.

Nadat we de plaatsen hebben gereserveerd gaan we de campers halen en installeren ons op de twee gereserveerde plaatsen onder de bomen. Een beetje schaduw is inmiddels weer welkom want we zijn behoorlijk in hoogte gedaald en dus in temperatuur gestegen. De komende dagen wordt het zelfs weer boven de 35 graden! Later in de middag maken we nog een korte wandeling vanaf de camping naar het museum waar o.a. een film over Zion N.P. wordt getoond. Hierna lopen we terug en gaan we met het avondeten aan de slag. Omdat we nog maar drie dagen in de camper eten worden alle voorraden bij elkaar geveegd en maken we op die manier de meeste spullen op. We hebben nog wat vlees en vis in de koelkast liggen dat over was van maandag dus wordt er weer een vuurtje gestookt waar we dit op kunnen bereiden.