2 juni: Lake Mead Nat. Recr. Area – Henderson (Las Vegas)

Las Vegas: Excalibur Hotel
Las Vegas: Excalibur Hotel

We staan extra vroeg op want we moeten uiterlijk om 11.00 uur de campers ingeleverd hebben bij Cruise America. Omdat we met een beste berg bagage zitten hebben we het volgende plan bedacht: we rijden eerst naar Cruise America en leveren de kleine camper van Arend en Anneke in. We melden de grote camper later komt omdat we eerst naar het hotel rijden om daar de bagage af te leveren. We laden bagage en Arend en Anneke in de grote camper van Reyn, Angeline en de kids en rijden naar ons hotel aan Las Vegas Blv (‘The Strip’). Daar laden we de dames met alle bagage uit, gaan zij inchecken en rijden Arend en Reyn terug met de camper om deze in te leveren en nemen zij een taxi terug naar het hotel.

Zo gezegd, zo gedaan. Het is vanaf de camping maar plm. 30 minuten rijden naar Henderson, een voorstadje van Las Vegas waar we de campers moeten inleveren en we zijn er dan ook zo. Een prima verbinding om de volgende keer ook de reis te starten. Zeker omdat het vliegveld niet ver weg is en de taxikosten daarom vele malen lager zijn en de reistijd korter is dan in ons geval in San Francisco. Ook worden we er erg vriendelijk geholpen, is men verbaasd over de manier hoe we in San Francisco de campers hebben meegekregen en in welke staat en geeft men aan dat dit bij hen niet voor zal komen. Ook is hun bedrijf vele malen kleiner en dus overzichtelijker met bovendien ook nog eens nieuwere campers.

Lobby Excalibur Hotel
Lobby Excalibur Hotel

Nadat ook de camper van Reyn en Angeline is teruggebracht en de taxi iedereen nu bij het Excalibur Hotel heeft afgeleverd, kan het grote oooh en aaah beginnen. Door de drukte van vanmorgen hebben we daar maar nauwelijks tijd voor gehad. Wanneer je nog nooit in Las Vegas bent geweest: een korte impressie: Je loopt een willekeurig hotel binnen en je ziet als eerste een gigantische ruimte met gokkasten, roulette-, blackjacktafels, (later op de avond) schaarsgeklede dansende dames op een podium erachter, cafe’s en, o ja, ook nog ergens een incheckbalie voor je hier een kamer hebt geboekt. Die incheckbalie is overigens ook geen kleintje als je bedenkt dat ons hotel uit twee torens bestaat en in totaal 4.000 (!) kamers telt. Je gelooft je ogen niet dat dit bestaat en bovendien bestaansrecht heeft want 24/7 zie je hier bedrijvigheid en mensen achter speelmachines of –tafels zitten.

Wij gaan die middag ‘ns verder neuzen wat er in ons hotel te beleven valt. Behalve een ‘Wedding Chapel’ zijn er tal van attracties vooral voor de kinderen (schiettenten, behendigheidspelletjes, e.d.) die je op iedere willekeurige kermis in Nederland ook tegenkomt. Wij hebben nog geen Dollar uitgegeven of Lyanne en Noraly zijn beiden al in het bezit van een knuffel die gewonnen is door een mevrouw en ze spontaan weggeeft! Voor hen kan de dag niet meer stuk natuurlijk. Inmiddels hebben we ook trek gekregen en besluiten we aan te schuiven aan het buffet dat dagelijks geserveerd wordt. Het smaakt in ieder geval voortreffelijk en er is volop keuze in warme, koude, vlees- en visgerechten en verschillende desserts. Hierna gaan we ‘ns buiten kijken wat ‘The Strip’ verder nog te bieden heeft. Het is een drukte van belang en dat komt vooral omdat het weekend is. Er komen dan nog ‘ns vele duizenden Amerikanen hiernaartoe om te gokken of anderszins plezier te maken.

Las Vegas Blvrd: 'The Strip'
Las Vegas Blvrd: ‘The Strip’

We komen tot aan Paris, een straat en hotel is hiernaar vernoemd waar notabene voor de deur een replica van de Eiffeltoren (op schaal 1:3!) is nagebouwd. De hotellobby is net een willekeurige
Franse straat met cafés, bars, e.d. en uiteraard de nodige speelautomaten en poker-, roulette- en blackjacktafels. We lopen hierna weer terug richting ons hotel. Het is inmiddels donker geworden dus alle lichten zijn ontstoken. Schitterend om te zien aan de ene kant, idioot als je nadenkt over hoeveel dit grapje kost als je bedenkt dat dit ‘slechts’ een nederzetting is van 2 mln inwoners (schatting Wikipedia in 2005) middenin de woestijn! Teruggekomen in het hotel stoppen we de meiden in bed en begint Reyn langzaam behoorlijke last van z’n maag te krijgen. Zal toch niet aan het buffet hebben gelegen? De rest heeft nergens last van en we hebben ongeveer hetzelfde van alles gegeten. Als dat maar goed gaat…