3, 4 en 5 juni: Las Vegas

3 juni

Las Vegas: Varen in een gondel (binnen in Hotel Venetian!)
Las Vegas: Varen in een gondel (binnen in Hotel Venetian!)

Dat ging het dus niet! De hele nacht door hevige maagkrampen niet kunnen slapen en tot twee keer toe het buffet geloosd in het toilet: dat is dus een voedselvergiftiging! Uiteindelijk in slaap gevallen toen de rest weer wakker werd. De meiden zijn lekker gaan zwemmen want we hebben een schitterend zwembad bij het hotel. In de middag komt ook Reyn z’n bed uit rollen en voelt zich dusdanig opgeknapt na een broodje en wat drinken om in ieder geval mee te gaan naar buiten. We kopen voor $ 7,00 p.p. (kids gratis) een buskaart waar we 24 uur mee kunnen reizen in de bussen die over de Strip rijden. We gaan vanmiddag een stukje verder dan gisteren, namelijk naar Venetian Hotel. Dit is één van de meest indrukwekkende hotels die er ooit gemaakt zijn. Zoals de naam al doet vermoeden heeft men met dit hotel Venezië nagebouwd. Compleet met replica’s van de Rialtobrug, Campanile toren (beiden buiten) en van het San Marcoplein binnen. Ook varen er binnen gondels door de grachten omgeven door Italiaanse design winkels en restaurants. De lucht kleurt mee met de buitenlucht, dus rond half acht ’s avonds wordt het donker en verschijnen er sterren aan de hemel! Trouwens, dit speelt zich bovendien allemaal af op de eerste etage van het hotel want de begane grond is gereserveerd voor de gokkasten, e.d. Na een hapje bij een take away (de meisjes kunnen na weken weer frietjes eten!) pakken we de bus terug naar het hotel en gaan we bijtijds slapen. Morgen weer een dag!

4 juni

Las Vegas: Hotel NewYork NewYork
Las Vegas: Hotel NewYork NewYork

Vanmorgen staat er een hotelwissel op het programma. Eigenlijk zouden Reyn, Angeline en de kids vandaag al terugvliegen naar Nederland en Arend en Anneke nog een paar dagen langer blijven in een ander hotel incl. huurauto. Doordat het vluchtschema van eerstgenoemden echter diverse malen in hun nadeel werd veranderd (langere overstaptijden in New York), werd vooraf besloten gezamenlijk op woensdag terug te vliegen. Zodoende dat we vandaag verhuizen naar het iets noordelijker gelegen Best Western Hotel Mardi Grass aan de parallel aan Las Vegas Blvd gelegen Paradise Rd. Eerst halen Arend en Reyn de huurauto op waar we nog twee dagen plezier van gaan beleven. Omdat ook al onze bagage erin moet, krijgen we voor een kleine meerprijs een gigantische Chevrolet Suburban mee. Hier kan je met zeven volwassen personen royaal in zitten en ook kan er nog bagage in. Wanneer we echter de achterste stoelen omklappen kan alle bagage die we meeslepen erin. Zo rijden we van Excalibur naar Mardi Grass. Ook dit hotel is prima, mooie kamers met gescheiden slaapgedeelten voor de meiden, keukenblokje met koelkast en koffiezetter en badkamer met ligbad annex douche. Ook hier houden we het wel twee nachten uit.

’s Middags vertrekken we voor een ritje naar de AAA (Amerikaanse ANWB) omdat we nog wat kaartmateriaal willen hebben van de staten waar we nu geweest zijn. Ook halen we meteen kaarten van de staten met Nationale Parken die we nog graag willen bezoeken op een volgende reis zodat we alvast e.e.a. kunnen voorbereiden in Nederland. Hierna rijden we door naar een ander belangrijk kenmerk van Las Vegas; de Outlets Stores. In de Las Vegas Premium Outlet South kan je inderdaad voor interessante bedragen in vergelijking met Nederland je hele garderobe aanvullen c.q. vernieuwen met merkkleding. Wij beperken ons tot een paar jeans en shirts. We kunnen ook weer niet teveel meeslepen want het moet wel in de koffers passen en die zitten ondertussen al aardig vol! Het is inmiddels etenstijd als we de outlet uitlopen en aan de overkant van de straat een Italiaanse Bistro ontwaren. Het is er druk maar ze hebben nog net plaats voor ons. We eten hier overigens voortreffelijk waarna we weer terugrijden naar het hotel. De meiden worden snel in bed gestopt en Reyn gaat z’n dagboek weer verder schrijven want dat is er de afgelopen dagen niet echt van gekomen.

5 juni

Hoover Dam
Hoover Dam

De laatste dag in de USA voordat we morgenochtend in alle vroegte het vliegtuig in moeten voor de terugreis naar huis. Vandaag gaan we een kijkje nemen bij de Hoover Dam. Death Valley is behoorlijk ver rijden op één dag en bovendien is het daar ruim 40 graden dus de naam van die vallei doet z’n naam echt eer aan. De Hoover Dam is ook de moeite waard. Een gigantische dam die het water van de Colorado tegenhoudt in Lake Mead en door de opgewekte energie Las Vegas van stroom voorziet. En daar is nogal wat voor nodig gelet op de gigantische hotels, casino’s, lichtreclame buiten, e.d.

We rijden na ruim een uur hier te hebben rondgelopen terug naar het hotel en gaan daar nog even lekker aan het zwembad liggen. Het is vandaag ‘maar’ 30 graden en da’s toch al gauw 10 graden koeler dan afgelopen dagen. Tegen 17.00 uur breken we op want we willen ons ‘galgenmaal’ gebruiken in een nabij gelegen restaurantje. We zijn dan weer op tijd terug in het hotel zodat de meisjes op tijd naar bed kunnen en wij na het pakken van de laatste spullen dit ook kunnen doen. Morgenochtend gaat namelijk erg vroeg de wekker. In Nederland is men dan zelfs nog volop aan het werk.