6 juni: Las Vegas – Washington – Amsterdam

Las Vegas Airport: blik op The Strip bij vertrek
Las Vegas Airport: blik op The Strip bij vertrek

Om 4.00 uur begint de hele lange dag van de terugreis. We pakken de auto vol en rijden een uur later naar het vliegveld. Dat is maar een kwartier en gaat erg makkelijk. Arend dropt ons en de bagage voor de vertrekhal zodat wij alvast kunnen inchecken en hij gaat de auto terugbrengen naar het vlakbij gelegen verhuurbedrijf en komt dan met de speciale shuttlebus van daaruit naar het vliegveld. Een behulpzame medewerker van United Airlines helpt ons om alle bagage bij de incheckbalie af te zetten. Omdat we gisteren al online hebben ingecheckt, verloopt deze procedure hier voorspoedig. We zijn net klaar met alles als Arend ook al terugkomt! Het is nog geen 6.00 uur. Een prima en snelle service op deze manier die we goed onthouden voor een volgende reis.

De vlucht naar Washington vertrekt precies op tijd. De startbaan ligt parallel aan The Strip dus Reyn schiet tijdens het taxiën en opstijgen nog een paar laatste plaatjes. De vlucht zelf verloopt rustig. Het vliegtuig zit vrijwel vol (plm. 200 passagiers) en het uitzicht is prima, tot een uur voor de landing vrijwel helemaal wolkenloos. Grappig is dat we nu over gebieden vliegen waar we met de camper geweest zijn. De Grand Canyon, Lake Powell en Monument Valley kunnen we in ieder geval goed herkennen.

Na een vlucht van net 4 uur landen we om 14.40 uur plaatselijke tijd op Washington Dulles International Airport. Het horloge is inmiddels al drie uur vooruit gezet. We landen aan dezelfde pier als de vlucht naar Amsterdam om 17.34 uur vertrekt dus we hoeven niet ver te lopen. Bij de gate is het nog rustig en zijn naast stoelen ook een paar stopcontacten te vinden zodat Reyn z’n computer aanzet en met dank aan de gratis WiFi verbinding dit verslag met de laatste foto’s online kan zetten. Dit is dan echt het laatste bericht van Amerikaanse bodem!