Le Grand Départ Utrecht 2015

granddepart2015

Utrecht was in juli 2015 het toneel van de start van de Tour de France. Als wielerliefhebber heb ik uiteraard dit spektakel van dichtbij gevolgd. Temeer omdat mijn zusje in Utrecht praktisch langs het parcours woont, had ik een prima uitvalsbasis voor een paar schitterende dagen. Op donderdag 2 juli was in het Park Lepelenburg de ploegenpresentatie. Ik heb VIP kaarten op de kop getikt met een compleet arrangement rondom deze presentatie. Op zaterdag 4 juli was de eerste etappe, een individuele tijdrit van 13,8 km dwars door het centrum van Utrecht. Ik had een prima plaats vlak voor de Albatrosbrug.  

 Donderdag 2 juli

Mijn vader en ik worden voorafgaand aan de presentatie ontvangen in een nabij gelegen VIP accommodatie waar o.a. Michael Boogerd en Iris Slappendel ook aanwezig zijn. Na een een drankje worden we begeleid naar een plaats vooraan bij het podium waar we de ploegenpresentatie van de renners prachtig kunnen volgen. Na afloop lopen we terug naar de VIP accommodatie waar we nog genieten van een heerlijk diner. Helaas moeten we eerder dan gepland terug naar de opstapplaats waar onze fietsen staan want er barst een stevige onweersbui los. Ik heb een fotoreportage van de presentatie op mijn Google+ pagina gezet. Hieronder alvast een korte impressie.

Peter Sagan
Chris Froome
Robert Geesink
Vicenzo Nibali

 

Zaterdag 4 juli

De meeste aandacht van deze Grand Départ ging natuurlijk uit naar de eerste etappe. Dit was een individuele tijdrit van 13,8 km dwars door het centrum van Utrecht. Een uitgelezen kans om iedere renner apart van dichtbij langs te zien komen en aan te moedigen. De eerste renner vertrok om 14.00 uur maar het was al vroeg in de ochtend volle bedrijvigheid langs het parcours. Ik had vrijdags al een paar lokaties bekeken waar ik het beste kon gaan staan dus toe ik ’s morgens om 11.30 uur bij het parcours aankwam, was het niet echt zoeken om een goed plek te vinden. Uiteindelijk werd het langs de Albatrosstraat, hoek Meerkoethof, vlak voor de Albatrosbrug. Omdat het hier iets omhoog loopt, kan je een paar honderd meter de Albatrosstraat inkijken waar je de renners perfect  aan zag komen. Het bleek inderdaad een perfecte lokatie. Het aantal toeschouwers groeide gestaag zodat de renners door een haag van mensen en geluid reden. Mede door het warme en schitterende weer was het een prachtig evenement waarvan uiteraard ook een fotoreportage is gemaakt. Hieronder een korte impressie.

Tom Dumoulin
Bauke Mollema
Laurens ten Dam
John Degenkolb

 

Geef een reactie

naam*

e-mail* (not published)

website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.