Reizen

Algemeen

E en grote liefhebberij is al jaren reizen. Al van kinds af aan ging ik met mijn ouders op pad. Vooral de Alpen werden meerdere malen per jaar met een bezoek vereerd voor een ski- en wandelvakantie, al gelang het seizoen. Later werden dit fietsvakanties met Cycletours in Franse en Zwitserse Alpen, Pyreneeën en Apennijnen.

Begin deze eeuw in 2001 kreeg ik de kans voor mijn eerste intercontinentale reis. Meteen werd het uiterste opgezocht wat afstand betreft: Nieuw Zeeland. Zeven weken lang doorkruiste ik dit fantastische land van de Lange Witte Wolk per fiets, bus en trein. De vulkanen en mooie baaien op het Noordereiland en de prachtige fjorden, tropische bossen en gletsjers op het Zuidereiland lieten een onuitwisbare indruk achter. Daarom keerde ik er vijf jaar later in 2006 terug, ditmaal per campervan samen met (inmiddels) mijn partner. Deze reis diende tevens als voorbereiding voor een camperreis die ik samen met mijn ouders heb georganiseerd  en die in 2008 plaatsvond met 15 campers. Mijn ouders gingen mee als begeleiding, ik kon i.v.m. mijn werk helaas niet mee dus wacht Nieuw Zeeland nog steeds op mijn derde bezoek. Het staat echter vast dat die er ooit gaat komen!

In 2012 werd koers gezet naar het Westen. Bestemming was het zuidwesten van de Verenigde Staten waar, opnieuw per camper, een rondreis door Californië, Arizona en het zuiden van Utah is gemaakt. Uiteraard werden de vele nationale parken in dit gebied waaronder Joshua Tree, Grand Canyon, Monument Valley, Arches, Bryce Canyon en Zion bezocht. Ook deze reis werd een schitterende tocht zowel wat weer als natuurschoon betreft. Uiteraard is het contrast met Nieuw Zeeland als dag en nacht maar niet minder indrukwekkend. Daarom worden nu al voorzichtig plannen gemaakt voor een bezoek aan de bergen en parken in het Midden Westen (Colorado, noordelijke deel van Utah, Wyoming, Montana en Idaho). Hier houd ik je uiteraard op de hoogte.

Informatie

Uiteraard zijn van alle hierboven mijn reizen uitgebreide verslagen en de nodige foto’s gemaakt. Het heeft echter nog even tijd nodig om dit van de reizen naar Nieuw Zeeland in 2001 en 2008 op deze site te publiceren. Ik ga hier zo snel mogelijk mee aan de slag. Van de Nieuw Zeeland reis in 2006 en USA in zijn een reisverslag in de vorm van een blog en een fotoalbum hier beschikbaar dus neem gerust de tijd om het te lezen en bekijken. Deze informatie is in combinatie met de opgedane ervaringen van onschatbare waarde voor het plannen van een nieuwe reis, ongeacht of de bestemming bekend of onbekend is.

Zelf plannen?

Heb je zelf concrete plannen voor een (camper)reis of zie je er juist tegenop om te gaan omdat je niet weet welke route je wilt gaan volgen en andere praktische problemen. Geen nood! Ik voorzie je graag van het nodige advies over de vliegreis, camperhuur en help desgewenst mee om de route samen te stellen. Neem dus gerust contact met me op!