Nieuw Zeeland 2006

Het is alweer vijf jaar geleden dat ik de eerste reis maakte naar Nieuw Zeeland en de Fiji Eilanden. De hoogste tijd dus voor een rendez vous! Deze keer ga ik met mijn vriendin Angeline. Ik heb haar enthousiast kunnen maken door mijn verhalen en foto’s van de reis in 2001 dus hebben we de afgelopen jaren Euri’s en vrije dagen gespaard voor een nieuwe trip.
Deze keer gaan we echter de ‘easy way’ want we hebben een campervan gehuurd. We vliegen naar Seoul waar we een stop-over hebben van een paar uur. Dezelfde avond vliegen we door naar Auckland. In Tauranga, Bay of Plenty pikten we onze camper op waarna we via de Oostkust van het Noordereiland naar Wellington rijden en de oversteek maken naar het Zuidereiland. Deze rijden we met de klok mee rond om vervolgens weer terug te keren naar het Noordereiland en uiteindelijk in Tauranga weer te eindigen waar we onze camper inleveren.

Klik op het kaartje hieronder om de hele route inclusief de overnachtingsplaatsen te bekijken.

route_nz2006
Route van onze camperreis door Nieuw Zeeland in 2006. Ook beschikbaar in Google Maps.

 

Legenda:

statecamp

DOC Campgrounds

 

rvcamp

‘Commerciële’ Campgrounds

 

De formule om na het vertrek uit Nieuw Zeeland nog even bij te komen op een Bounty Eiland is in 2001 dusdanig goed bevallen dat we ook deze keer een weekje lezen, snorkelen, zwemmen en vissen in de Pacific op de Fiji Eilanden.

En dan is het weer 10 uur in het vliegtuig, terug naar Seoul. Dit keer duurt de stopover anderhalve dag en hebben we dus even tijd om de stad te bezichtigen. Daarna vliegen we terug naar Amsterdam en zit ook deze onvergetelijke reis erop. Ik had in 2006 nog geen geschikte website om blogs te maken dus schreef ik een dagboek m.b.v. mijn laptop in Word. Deze verslagen verstuurde ik dan periodiek per e-mail naar de familie, vrienden en collega’s. Dit dagboek heb ik nu ook in blogs gepubliceerd en via het submenu reisverslag ontsloten. Een selectie van de fraaiste foto’s zijn te bekijken in het fotoalbum.

Ben je enthousiast geworden bij het lezen van het verslag en het zien van de foto’s en wil je zelf graag ook zo’n geweldige reis maken? Ik geef je aan de hand van het gedetailleerde dag-tot-dag reisschema meer nuttige tips en adviezen om je op weg te helpen je droom uit te laten komen. Neem daarom gerust contact met me op voor een afspraak!