Content Management

Initieel

Wanneer thema en de eerste noodzakelijke plugins zijn geïnstalleerd kan worden gestart met het vullen van de site met artikelen, afbeeldingen, Social Media koppelingen, links naar andere websites, e.d. De verzamelnaam hiervoor wordt ook wel ‘content’ genoemd. Vandaar de naam Content Management waarmee het inhoudelijk beheer van de website wordt bedoeld. Het initieel inrichten van een WordPress site kan het beste met behulp van een pc of laptop worden uitgevoerd. In deze fase zijn vaak aanvullende gegevens zoals afbeeldingen en teksten uit andere documenten nodig die veelal op pc of laptop aanwezig zijn.

Regulier

Wanneer de site initieel klaar is en verder regulier bijgehouden wordt, kan worden gekozen om dit ook vanaf andere apparaten te doen. Wordpress is ook beschikbaar als app voor zowel tablet als smartphone via de Appstore (Apple) en Google Play (Android). Zo kan je heel snel artikelen, blogs en foto’s toevoegen en reacties goedkeuren en plaatsen als je geen pc of laptop tot je beschikbaar hebt. Tijdens mijn reis door de USA had ik niet constant de beschikking over een internetverbinding. Ik was afhankelijk van bereik voor de mobiele verbinding of WiFi. Daarom had ik een laptop meegenomen en schreef de belevenissen voor mijn blogs eerst in een Word document die ik later samen met een selectie van de gemaakte foto’s in de blogs op de site verwerkte als ik de beschikking had over een (mobiele) internetverbinding. Vrienden en familie bleven zo op de hoogte en hadden ze bovendien de mogelijkheid een reactie achter te laten in het gastenboek.

SEO

De manier waarop content management wordt uitgevoerd wordt steeds belangrijker om de vindbaarheid van jouw site via zoekmachines zoals Google te vergroten. Het aanbod van informatie is inmiddels gigantisch. Tooling die bijdraagt aan deze zoekoptimalisatie wordt SEO (Search Engine Optimalization) genoemd. Belangrijk is om de juiste kernwoorden in de teksten te verwerken en gebruik te maken van ’tagging’. Kernwoorden die ‘onder water’ worden gebruikt ter verrijking van je teksten en vooral door zoekmachines worden gebruikt. Omdat de technieken waarop Google zijn zoekresultaten bepaalt steeds veranderen, is SEO ook voortdurend aan verandering onderhevig. Ik ben daarom onlangs gestart om me verder in SEO technieken te bekwamen.

 

Technisch beheer  sign-in