Technisch beheer

Updates

Als je website voorzien is van de gewenste content en je deze regelmatig aanvult en update, denk je als snel dat je klaar bent. Niets is minder waar. Zoals gezegd is WordPress een open source community waardoor het niet alleen voorkomt dat er nieuwe functionaliteiten worden gemaakt, maar waar hackers ook proberen lekken te ontdekken om ongewenst binnen te dringen op jouw site of via jouw site zelfs op de webserver waarop de site draait. Daarom worden er regelmatig updates uitgebracht van het WordPress programma zelf, maar nog vaker van thema’s en plugins. Wanneer er updates beschikbaar zijn, wordt dit aangegeven via het WordPress menu. Hier verschijnt bij het onderdeel waarvan een update beschikbaar is, een oranje bolletje met in het wit een cijfer dat de hoeveelheid updates aangeeft. In de meeste gevallen zijn deze updates door de maker(s) goed getest voordat ze beschikbaar gesteld worden. Installatie kan dan meestal probleemloos worden uitgevoerd. Het is echter aan te raden om van iedere update eerst even de zgn. changelog te lezen.

Releases

Wanneer het een belangrijke grote(re) update betreft (vaak herkenbaar aan het versienummer dat eindigt op 1 of meer nullen (bijv. van 1.3.5 naar 1.4.0 of van 1.8 naar 2.0) zijn er meestal meerdere aanpassingen in verwerkt. In jargon wordt dit meestal een release genoemd. Omdat ondanks de documentatie soms niet exact bekend is wat de consequentie is wanneer deze release op jouw WordPress omgeving wordt geïnstalleerd, is het aan te bevelen om eerst een kopie te maken van je website die online staat en de release op deze kopie te testen voordat je ‘m installeert op je ‘echte’ site.

Ondersteuning technisch beheer

Het technisch beheer van je WordPress omgeving is iets heel anders dan content management. Je webhosting provider zal hierin echter niet veel ondersteuning bieden omdat het vanuit hun oogpunt om jouw site gaat. Dat is formeel jouw eigen data en dus verantwoordelijkheid. Wil je hier desondanks ondersteuning bij hebben, dan kan ik dit technisch beheer voor je verzorgen. Kijk op de volgende pagina voor meer informatie.

 

Ondersteuning  sign-in